دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو شورای فقهی بانک مرکزی عنوان کرد:

پیشنهاد حذف 4 صفر از واحد پولی/ بانک‌ها باید در هم ادغام شوند 

عضو شورای فقهی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه نظام بانکی ما با مشکلات جدی روبه‌رو است، گفت: یکی از این مشکلات عدم‌کفایت سرمایه است که این رویه را می‌توان با ادغام بانک‌ها در یکدیگر حل کرد.
کد خبر : 130785

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا،غلامرضا مصباحی‌مقدم در دومین نمایشگاه تراکنش ایران با بیان اینکه میزان کفایت سرمایه کنونی بانک‌ها کمتر از 4 درصد است، افزود: این در حالی است که حداقل میزان کفایت سرمایه بانک‌ها باید 12 درصد باشد، اما اکنون بخش عظیمی از سرمایه بانک‌ها تبدیل به مستغلات آنها شده است.


وی تصریح کرد: یکی از روش‌های حل این معضل ادغام بانک‌های دولتی، بانک‌های خصوصی و بانک‌های نیروهای مسلح در یکدیگر است که با این امر میزان زیادی از سرمایه‌ ثابت آنها آزاد می‌شود.


مصباحی‌مقدم ادامه داد: نباید برای جبران کمبود سرمایه بانک‌های دولتی به دولت فشار بیاوریم تا این کمبود را از طریق منابع عمومی رفع کند. چرا که با این روش تنها معضل بانک‌های دولتی حل می‌شود و دیگر بانک‌ها از این قطار جا می‌مانند.


وی با بیان اینکه باید سیستم کارآمدی در این زمینه تعریف شود، اظهار کرد: این امر جرات و جسارت مدیریت می‌خواهد که باید از سوی دولت و بانک مرکزی اتخاذ شود.


مصباحی مقدم تصریح کرد: باید مبادلات مالی را در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای برقرار کنیم.


وی با تاکید بر اینکه با اجرای برجام، موانع پیش‌روی تراکنش مالی کشور در منطقه کاهش یافته است، اظهار کرد: در همین راستا بانک مرکزی به زائران سفر عتبات عالیات توصیه کرد تا به جای دلار، ریال و دینار با خود همراه داشته باشند.


عضو شورای فقهی بانک مرکزی با بیان اینکه باید مبادلات پولی میان ایران و دیگر کشورها با اجرای تفاهمنامه‌هایی در این زمینه تقویت شود، گفت: اکنون موانعی برای انجام مبادلات تجاری با دلار داریم که می‌توانیم زمینه‌های رفع چنین مشکلاتی را با پیمان‌های دوجانبه پولی میان کشورها نظیر روسیه، چین، ترکیه و غیره رفع کنیم.


مصباحی‌مقدم افزود: باید تدابیری بیندیشیم تا بانک‌های داخلی خودپرداز و کارت‌های اعتباری مشترک با بانک‌های منطقه داشته باشند. چرا باید تنها مسترکارت و ویزا اعتبار جهانی داشته باشد؟ باید کارتی ایجاد کنیم که دارای اعتبار جهانی باشد.


وی تصریح کرد: چنین ابزاری برای برقراری روابط مالی سریع در دنیا موردنیاز است و اگر بخواهیم که ایران هاب منطقه باشد، باید این راهکارها را در پیش بگیریم.


عضو شورای فقهی بانک مرکزی میزان نقدینگی کشور را یک‌هزار و 100 تریلیون تومان عنوان کرد و گفت: اکنون بخش عظیمی از این نقدینگی قفل است. اگر 20درصد این میزان نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنیم، یقینا از رکود تورمی خارج خواهیم شد.


وی درباره پیشنهاد خود برای حذف چند صفر از واحد پولی در مجلس هفتم خاطرنشان کرد: در آن زمان پیشنهاد کاهش 3 صفر از واحد پولی را ارائه کردم، اما اکنون باید 4 صفر از واحد پولی کشور حذف شود. امروز یک ریال و 10 ریال در جایی قابل استفاده نیست و باید با حذف صفرها شأن پول ملی کشور حفظ شود، به طوری‌که یک ایرانی در زمان خرج کردن پول خود احساس شرم نکند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب